Naturopplevelser

Trolltunga

Trolltunga er ein av dei mest spektakulære fjellformasjonane i Noreg. Den ligg 1100 moh, omlag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og luftig utsikt. Turen til Trolltunga startar i Skjeggedal og går i høgfjellet, tar 10-12 timar (totalt 23 km t/r) og høgdeforskjellen er ca. 1000 m.

Se veibeskrivelse her

Kjerag

Kjerag rager 1084 meter over havet og er Lysefjordens høyeste fjelltopp. Herfra kan du ta bilde av Kjeragbolten og nyte utsikten fra fjellplatået. Kjerag er også et populært mål for basehoppere og fjellklatrere.

Se veibeskrivelse her

Preikestolen

Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden, og turen opp er blant Norges mest kjente fjellturer. Årlig besøker mer enn 300 000 naturelskere den spesielle fjellformasjonen. Preikestolen regnes som Norges fremste naturbaserte reisemål, med en rekke topprangeringer internasjonalt, blant annet ved Lonely Planet og CNN.

Se veibeskrivelse her

Fantastisk natur

Langfoss

Langfoss er stemt fram som ein av verdens vakraste fossar av CNN Travel, og har eit fall på 612 meter. Langfoss er det femte høgaste fossefallet I Noreg!

Se veibeskrivelse her

Buerbreen

Buerbreen er ein brearm av Folgefonna, Noreg sin tredje største isbre.

Se veibeskrivelse her

Låtefoss

Låtefossen er hovudattraksjonen i Oddadalen, også kjend som «Fossanes Dal». Tvillingfossen Låtefoss var eit ynda reisemål alt på 1800-talet. Fossen har en fallhøgde på
165 m.

Se veibeskrivelse her

Byturer

Stavanger

Stavangerregionen frister med langstrakte fjorder, høye fjell og hvite strender. Og som tidligere europeisk kulturhovedstad kan Stavanger by skryte av et imponerende rikt kulturliv. Stavanger er Norges oljehovedstad og har et spennende internasjonalt miljø. Stavanger har europas største gamle trehusmiljø og en rekke museer.

Se veibeskrivelse

Se hurtigbåtens rutetider

Se fergeforbindelse

Haugesund

Haugesund er en sjøfartsby bygget opp på rike fiskeressurser i havet utenfor. Olje- og offshoreinddustrien utgjør i dag et viktig næringsgrunnlag for byen. Byen er også kjent for en rekke festivaler som Filmfestivalen og Sildajazzen.

Se veibeskrivelse

Alternativ veibeskrivelse

Bergen

Hansabyen Bergen er norges nest største og viden kjent for Bryggen og Fisketorget hvor husene bakenfor ligger tett i tett oppover fjellsidene rundt sentrum og oppover mot Fløyen hvor en kan nyte en fantastisk utsikt over byen med de syv fjell. Byen har en levende historie og et rikt kulturliv.

Se veibeskrivelse

Se fergeforbindelse

Vinteraktiviteter

Suldal

Gullingen Skisenter har 3 nedfartar med ulik vanskegrad. Lengste løype er 1200 meter og høgdeforskjellen er 137 meter. Skisenteret har et meget god utvalg av velpreparerte turløyper.

Se veibeskrivelse her

Sauda

Sauda Skisenter i Svandalen ligger ca 8 km fra Sauda sentrum og er et av de største skisentrene på Sør-Vestlandet. 5 skitrekk med en kapasitet på 5200 personer i timen drar deg til fjells. Lengste nedfart er 6 km og har en høgydeforskjell på 500 meter.

Se veibeskrivelse her

Røldal

Røldal skisenter i Hordadalen er kjent for å ha flest snøfall i hele Norge. Det er også et av landets beste skisentre og passer for både nybegynnere og mer hardbarka frikjørere.

Se veibeskrivelse her

Nærområdet

Det er også meget gode turmuligheter i nærområdet!

For mer informasjon vedrørende severdigheter, turmuligheter og generelle turistformål, se Suldal Reiselivslag, Visit Ryfylke og Visit Haugesund.

For kart/veibeskrivelse se kart.